Společnost RM Gastro slavnostně otevřela novou výrobní halu 03.10.2017

Společnost RM Gastro v sobotu 23. září slavnostně otevřela novou výrobní halu ve Veselí nad Lužnicí. Výrobce profesionálního gastrozařízení tak zdvojnásobil svou výrobní plochu na 7700 m2, a v příštích letech vytvoří pracovní příležitosti pro nové zaměstnance.

Investice české technologické firmy do svého nejvýznamnějšího projektu posledních let přesáhla 120mil. Kč. Společnosti, která disponuje vlastním vývojovým oddělením, umožní rozšířit výrobní kapacitu a portfolio výrobků pro stávající zákazníky, a také otevře přístup na nové trhy.

„Investovali jsme do moderních technologií, které jsou pro zefektivnění výroby důležité. Na nových strojích dokážeme precizně zpracovat plechy a vyrábět tak produkci příští generace. K našim nejvýznamnějším výrobkům patří linka RM 700, výrobu chceme rozšířit o nové linky REDFOX 700 a RM 900,“ řekl výrobní ředitel Jan Pohl. „Vnímáme, že pro dlouhodobý rozvoj jsou klíčoví naši zaměstnanci, proto investujeme nejen do jejich vzdělávání, ale i do moderního pracovního prostředí. V areálu firmy už teď budujeme relaxační zónu, včetně malého rybníku. V duchu firemní vize: "Pomáháme vytvářet lepší společnost" bude park přístupný i veřejnosti", dodal Ladislav Mrkvička, CEO výrobního závodu RM Gastro.

„V této části rozvoje jsme vybudovali novou halu, její součástí je i administrativní zázemí, sklad, montáž a jídelna, investovali jsme i do protihlukových opatření. Upravili jsme také přístupovou cestu a rozšířili parkoviště pro zaměstnance“, uvedla manažerka projektu výstavby výrobního závodu Barbora Šimánková. V druhé etapě rozvojové investice RM Gastro přidá dalších až 4500 m2 výrobní plochy. Strategickým cílem firmy je do roku 2020 zvýšit produkci vlastních výrobků na více jak dvojnásobek.