RM Gastro dosáhlo rekordního výsledku a bude rozšiřovat výrobu 08.04.2015

Česká společnost RM Gastro loni dosáhla nejvyššího obratu a zisku ve své dvacetileté historii. Obrat v roce 2014 byl více než miliarda korun, čistý zisk překonal hranici 100 milionů korun. Dosažený zisk bude investován do dalšího rozvoje skupiny RM Gastro. Částka 55 milionů korun bude použita na nákup strojů a ostatního výrobního zařízení. V nejbližší budoucnosti RM Gastro zahájí rozšiřování výrobního závodu v plánované výši 125 milionů korun. Cílem je nárůst produkce a posílení produktivity práce díky modernějším výrobním technologiím.

Rok 2014 byl pro skupinu RM Gastro velice úspěšným obchodním rokem. „Na našich trzích jsme dosáhli historicky nejvyššího obratu,“ říká Jan Richter, spolumajitel RM Gastro a dodává: „Zároveň jsme dokázali generovat zisk, který nám umožní připravit se na další expanzi. V současné době si naše výrobky kupují zákazníci v 53 zemích světa, v nejbližší době bychom ale rádi pronikli i na další zahraniční trhy k novým zákazníkům a obchodním partnerům.“

„Naše stávající výrobní kapacity nám další výrazné zvýšení výroby neumožňují. Proto jsme se pustili do masivních investic - jak do automatizace a do nákupu moderních výrobních technologií, tak i do rozšíření našeho výrobního areálu“, říká Ladislav Mrkvička, spolumajitel RM Gastro a ředitel výrobního závodu ve Veselí nad Lužnicí a dodává: „Zároveň také u nás otevíráme téměř dvě desítky nových pracovních míst.“

Vybavení výrobního závodu RM Gastro patří ke špičce v segmentu zpracovatelských strojů. Důraz je kladen na nejmodernější technologie, proto RM Gastro využívá zařízení od německé firmy Trumpf. V poslední době byl instalován vysekávací lis TruPunch 5000 jako nejrychlejší stroj ve své kategorii na světě. TruPunch 5000 má rychlost vysekávání 1400 zdvihů/min., funkci aktivní matrice pro opracování bez poškrábání plechu, která zvyšuje kvalitu vyrobených dílců a snižuje množství odpadu. Je částečně automatizovaný, sám vykládá zbytkové mříže a mění nástroje.  Anebo nová plně automatizovaná laserová řezačka TruLaser 3030 minimalizuje vedlejší časy, řeže rychlostí 140 m/min., má integrovaný výměník palet, podélný pásový dopravník k odvádění strusky a malých dílů a synchronní nakládání a vykládání (cyklus 55 sekund).

RM Gastro je přední evropský výrobce a dodavatel profesionálního gastrozařízení. Pod značkami RM a REDFOX přináší na český i světový trh ucelený sortiment špičkových produktů a řešení pro hotely, restaurace a další gastronomické provozy. Společnost RM Gastro v roce 2014 oslavila 20 let od svého založení a dosáhla obratu jedné miliardy korun. Ve svých pobočkách v Česku, Polsku a na Slovensku RM Gastro zaměstnává 250 pracovníků. Své výrobky z vlastního výrobního závodu ve Veselí nad Lužnicí dodává zákazníkům ve více než 50 zemích světa.