Multifunkční šokery IS 27.07.2015

V moderní gastronomii hrají šokery svou nenahraditelnou roli zejména ve větších gastronomických provozech, hodí se však i do menších provozů. Šokery IS potraviny šokově zmrazují, šokově zchlazují, uchovávají při konstantně nízké teplotě a rozmrazují. Multifunkční šokery IS disponují pokročilým nastavením a jednoduchým ovládáním. IS nabízí uživatelsky přívětivé ovládání díky 7” dotykovému displeji, Wi-Fi, Bluetooth, USB, SD a vstupu pro GSM kartu. IS automaticky vykonává různé cykly v předem určené sekvenci bez nutnosti další obsluhy. Pokud např. potřebujete přes noc pokrmy rozmrazit nebo zachladit, lze šoker jednoduše naprogramovat, o vše ostatní se postará sám. Díky využití šokeru nejen ve dne, ale i v noci, tedy při nižších provozních nákladech, poskytuje toto zařízení skvělý výkon a zlepšuje organizaci práce.

IS představuje flexibilitu provozu s bohatší nabídkou

IS pomáhá uspokojit očekávání i těch nejnáročnějších zákazníků, zachovat kvalitu pokrmu, svěžest a zdravotní nezávadnost surovin. S IS je možné lépe plánovat nákupy díky nízkému úbytku hmotnosti surovin. Rovněž lépe organizovat práci zaměstnanců a zbavit se opakujících přípravných prací. IS je pomocnou rukou konvektomatu nebo trouby. IS znamená jednoduchost a úsporu díky programování jediným dotykem!

Multifunkční šokery IS disponují různými funkcemi pro praktické a komplexní využití v gastroprovozech:

ROZMRAZOVÁNÍ

• pomalé rozmrazování surovin slouží pro zachování barevné struktury a výživové hodnoty potravin
  • neznehodnotí suroviny rychlým rozmrazováním

RYCHLÉ ZCHLAZENÍ

• po dohotovení pokrmů nám zchladí potraviny na požadovanou teplotu ve které je umožní i udržovat
  • u potravin větších objemů lze využít pro kontrolu teploty jádra vpichovací sondu, která zaručuje prochladnutí potravin v celém objemu

ŠOKOVÉ ZMRAZENÍ

• při rychlém zmrazení nedochází ke ztrátě chuťových, nutričních a vitamínových vlastností pokrmu
  • při šokovém zmrazení vznikají malé mikrokrystaly, které nenarušují buněčnou strukturu potravin
  • zvyšuje hygienickou a bakteriologickou bezpečnost

KONSTANTNÍ ZACHLAZENÍ